backgroundtop
Logo van devoet.nl
     facebook twitter  
banner
Label DeBlessure.nl
DE VOET / ZORGVERZEKERING

Zorgverzekering

 

Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht om een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Kosten die u maakt als u bijvoorbeeld naar de huisarts of het ziekenhuis gaat worden via de zorgverzekering vergoed. De zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering.

 

Basisverzekering

De basisverzekering is voor iedereen verplicht en vergoedt kosten voor de huisarts of opname in het ziekenhuis. Voor de basisverzekering geldt een acceptatieplicht. De zorgverzekeraar moet u altijd accepteren voor de basisverzekering. Dus ook als u niet gezond bent.

Vanuit de basisverzekering wordt vergoed:

 • Geneeskundige zorg van huisartsen, medisch specialisten en verloskundigen
 • Verblijf in het ziekenhuis
 • Kraamzorg
 • Tandheelkundige zorg (controle en behandeling) voor kinderen t/m 17 jaar
 • Tandheelkundige chirurgische zorg (kaakchirurg) en kunstgebit
 • Medicijnen, maar niet alle medicijnen
 • (Medische) hulpmiddelen, maar niet de rollator en krukken
 • Hulp bij stoppen-met-roken
 • Psychologische zorg
 • Fysiotherapie voor chronisch zieken vanaf de 21e behandeling
 • Logopedie en ergotherapie
 • Ziekenvervoer
 • Dyslexiezorg voor kinderen
 • Dieetadvies (maximaal 3 uur)
 • 3 IVF-behandelingen voor vrouwen t/m 42 jaar

 

De aanvullende verzekering

Een aanvullende verzekering is niet verplicht. Deze kunt u afsluiten om behandelingen vergoed te krijgen die de basisverzekering niet vergoedt. Fysiotherapie wordt vanuit de basisverzekering bijvoorbeeld alleen vergoed vanaf de 21e behandeling als u een bepaalde chronische ziekte heeft. Met een aanvullende verzekering kunt u zich voor fysiotherapie bijverzekeren. Voor de aanvullende verzekering geldt geen acceptatieplicht. Verzekeraars mogen u dus weigeren. Vooral bij de meer uitgebreide pakketten kan het zijn dat u geweigerd wordt als u niet gezond bent. Voor een overzicht van een groot deel van de behandelingen die vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering kunt u kijken bij de vergoedingsoverzichten van Independer.nl.

 

Verplicht eigen risico

Voor de basisverzekering geldt een verplicht eigen risico. In 2013 is het eigen risico € 350,-. Dit betekent dat u de eerste € 350,- aan kosten, die vanuit de basisverzekering vergoed worden, zelf betaalt. Het eigen risico geldt niet voor behandelingen die vanuit de aanvullende verzekering worden vergoed. U gebruikt uw eigen risico dus niet als u zich bijverzekerd heeft voor fysiotherapie en u naar de fysiotherapeut gaat.

 

Veranderen van zorgverzekering

Elk jaar kunt u wisselen van zorgverzekeraar. U kunt dit het beste doen op een vergelijkingssite zoals Independer.nl. Daar kunt u aangeven wat uw dekkingswensen zijn en ziet u precies welke zorgverzekering daar het beste bij aansluit voor de laagste prijs.

 

Zorgverzekering en de voet:

De voet is in het dagelijks leven een ontzettend belangrijk lichaamsdeel. Bij veel bewegingen zijn uw voeten betrokken. Daarnaast is de voet, vooral bij het bewegen, hét lichaamsdeel waar u het vaakst met uw lichaamsgewicht op rust. Daardoor heeft u er vrijwel meteen last van als u bijvoorbeeld een spier in uw voet verrekt of overbelast heeft. Ook wordt het met name met sporten veel en zwaar belast. Het is dan ook erg vervelend als u door een blessure of ongeluk last heeft van uw voet(en).

 

Als u problemen heeft met uw voet kunt u naar een podotherapeut. Heeft u tijdens het sporten een blessure opgelopen? Of bent u een fanatiek (amateur) sporter? Dan is het raadzaam om naar een podotherapeut te gaan die een specialisatie gedaan heeft voor sportpodotherapie. Podotherapie wordt vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed en niet vanuit de basisverzekering. Het voordeel is dat uw eigen risico niet gebruikt wordt als u behandeld wordt door een podotherapeut. Het nadeel is dat u de behandeling zelf moet betalen als u niet aanvullend verzekerd bent voor podotherapie. Wilt u weten of podotherapie door uw zorgverzekering vergoed wordt? Of welk pakket u het beste kunt nemen om podotherapie vergoed te krijgen? Kijk dan op het vergoedingsoverzicht voor podotherapie van Independer.nl.

 


backgroundbottom
Bronvermelding | Algemene voorwaarden

Dit is een produkt van :
Logo JH Consultancy
© Copyright JH Consultancy 2014, All rights reserved
Webdesign by : FISHTANKMEDIA.NL